tiistai 3. kesäkuuta 2008

Suur-Keuruu 30.5.2008

"Varhaissato maistui makealta

Liisa Lappi

Multiaista Satoa 2008 juhlistaa tänä vuonna kunnan 140-vuotisjuhlaa monin ohjelmakokonaisuuksin. Keskiviikkona koululaitos avasi näyttävästi juhlakesän satokauden.

Kunnantalon edustalle tuotu esiintymislava täyttyi nuorista ja vieläkin nuoremmista laulajista ja soittajista. Esiintymislavalle leijui houkutteleva vohvelin tuoksu juhlapäivänä avatulta kunnantuvalta.

Aurinkoisen festivaalin juontajana toiminut opettaja Reima Viitala iloitsi nuoren polven hehkeästä esiinmarssista.

Pienimmät esiintyjät ovat ekaluokkalaisia, isoimmat yhdeksäsluokkalaisia. Noin puolet kaiken ikäisistä koululaista esiintyy. Hienoa, ja ei ehkä aivan tavallistakaan.

Viitalan tavoin myös yleisö iloitsi siitä, että nuoret multialaiset näkyvät ja kuuluvat.

– Näin koulu nivoutuu hienosti osaksi ympäristöään. Eihän koulun suinkaan ole tarkoitus olla sivussa paikkakunnan arjesta. Nuorten itsetunto kasvaa esiintyessä kohisten, tuumi tapahtumaa ahkerasti ikuistanut Vesa Purokuru.

Reima Viitalan tehtävänä oli esitysten lomassa väläytellä parhaita paloja kesän Sato-ohjelmasta.

Pirkko Nejlik jakeli toriyleisölle painosta tulleita juhlaohjelmia.

Painetusta ohjelmasta käy ilmi muun muassa, että tapahtuma ottaa varaslähdön seurakunnan järjestämällä urkukonsertilla jo tiistaina 22.7. Varsinaiset avajaiset ovat keskiviikkona 23.7..

Torstaina 24.7. avautuvat taidenäyttelyt. Samana päivänä kajahtavat perinteiset Kynnäskonsertit Multkynnäällä ja illalla päivä jatkuu Sahralinnassa Sahrajärven teatterin esityksellä.

Perjantaina tapahtumat keskittyvät pääosin Linna-Peuralan kylälle.

Lauantai kokoaa kansan muun muassa ohjelmalliseen toritapahtumaan. Vuosijuhlan kunniaksi uimalaitoksella on 50-vuotisjuhlakarnevaalit.

Sunnuntaina on vuorossa juhlajumalanpalvelus ja konsertti, jossa sukupolvet kohtaavat. Tapahtuma päättyy perinteisesti Unikeon Yökonserttiin."

Ei kommentteja: